Relatietherapie Amstelveen
Relatietherapie Amstelveen
Relatietherapie Amstelveen

Nieuws

Workshop Gestalt Relatietherapie met Bob en Rita Resnick

12-14 april 2019

Bob en Rita Resnick

Bob en Rita Resnick zijn zeer ervaren trainers van het Gestaltinstituut Los Angelos (GATLA).

In deze workshop in Nederland zullen zij hun model en werkwijze demonstreren en toelichten. Hun uitgangspunt is dat in een relatie de partners óók individuen blijven.

Vrijdagavond zullen ze uitleg en toelichting geven aan de hand van demonstratiefilms. Deze kunnen apart worden gevolgd.

Er zijn voor het weekend enkele “model couples” nodig, d.w.z. stellen die onder begeleiding van Bob en Rita therapeutisch aan hun relatie willen werken. Model couples betalen voor deelname aan de workshop een 50% gereduceerd tarief. Je kunt je hiervoor aanmelden als je een vaste partner hebt. Er zijn geen opleidingsvereisten voor model couples. Na overleg met de Resnicks krijg je bericht of je kunt deelnemen als model couple.

Model couples are real live couples willing to work on their relationship. They pay a 50% reduced participation fee.

De voertaal is Engels. Hier is meer info.

Vertaling Gestalttherapie demonstratiefilms

demonstratiefilms

Nieuwe eigentijdse Gestalttherapie Films.
Na ruim 45 jaar ervaring als therapeut en trainer in Gestalttherapie legt Robert Resnick zijn kennis en ervaring vast in een aantal films.

Er zijn 8 video's verkrijgbaar met echte real-time ongecensureerde individuele therapiesessies. De gratis introductievideo geeft een toelichting van de principes en theorie van Gestalttherapie. (Deze is theoretisch wel pittig.)

De fundamenten van de Gestalttherapie zijn altijd hetzelfde gebleven. Wel is de uitwerking steeds subtieler geworden. De video's laten zien hoe deze eigentijdse vorm van Gestalttherapie zeer respectvol is. De therapeut precies op de contactgrens blijft en een oprechte dialoog aangaat met zijn cliënt. De cliënt wordt nooit gepushed te veranderen, wel geholpen te ervaren wat er gebeurd in het contact met de therapeut. Dit leidt tot nieuwe keuzemogelijkheden.

De video's zijn ondertiteld in 9 talen, waaronder Nederlands, en te koop via Vimeo.

Liefde in verhouding: een nieuw perspectief op trouw en ontrouw

the state of affairs

In januari 2018 is een boek met deze titel in het Nederlands uitgekomen.
(Engels: 'The State of Affairs'.)
De auteur, Esther Perel, is relatietherapeut en seksuologe. Zij heeft zich gespecialiseerd in het denken over relaties, trouw en ontrouw. Zij onderzoekt de betekenis ervan en wat de consequenties zijn voor de individuen en de relatie.

NRC interviewde haar over dit boek.